START RUNNING

Wil je starten met hardlopen? Sluit je dan aan bij Start Running! Samen gaan we op avontuur. We zorgen voor een verantwoorde opbouw richting het einddoel van deze beginnerscursus: 30 minuten hardlopen.

 

Eens per week ga je aan de slag met een trainer en andere sportieve starters. Samen zorgen we voor een fijne sfeer in de groep.Ontdek hoe fijn het is om samen te trainen, onder professionele begeleiding!

Locatie: Beneden-Leeuwen en omgeving.

Groepstrainingen zijn op dit moment helaas nog nog mogelijk. Bekijk 'praktische informatie' op deze pagina over de mogelijkheid wel nu alvast aan te melden!

DSC_0450_edited.jpg
 

DE BEGINNERS

CURSUS

Start running
Start Running is onze beginnerscursus. Het bestaat uit tien hardlooptrainingen en een clinic Running Bootcamp. We starten eerst met een informatiebijeenkomst. Ook als je nog niet zeker weet of je gaat deelnemen, ben je van harte welkom bij deze bijeenkomst!

 

Cursus

De trainer van Start Running vertelt je deze avond alles over starten met hardlopen en over de inhoud van de cursus, de komende 11 weken. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de opbouw van de cursus en de inhoud van een training. Je ontvangt tips over hardloopschoenen, kleding, veiligheid onderweg, blessure preventie en voeding. Ook maak je natuurlijk kennis met de trainer en met de andere (toekomstige) hardlopers!

De trainingen hebben allemaal dezelfde opbouw; inlopen, een warming-up, looptechniek, de kern (lekker lopen!), uitlopen en cooling-down.

DE VOORDELEN

 • Kennismaken met hardlopen onder professionele begeleiding.

 • Leer hardlopen op een verantwoorde, veilige manier.

 • Aanleren van de juiste looptechniek en loophouding.

 • Ervaar het plezier van hardlopen in een groep.

 • Naast de groepstraining kun je ervoor kiezen om zelfstandig een tweede training per week uit te voeren. De trainer geeft je hiervoor een schema welke aansluit bij jouw niveau.

 • Wordt mentaal en fysiek fitter.

DSC_0422_edited.jpg
The Time

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Tijdens de beginnerscursus ga je niet alleen maar hardlopen. Er is aandacht voor loopscholing, looptechniek en oefenvormen. Dit maakt je een sterke en krachtige hardloper. De kern van de training (lekker lopen!) biedt veel variatie. Een training is altijd anders waardoor je als sporter continu geprikkeld wordt. Dit draagt bij aan vooruitgang in je kunnen.

 • De trainingen vinden wekelijks (10x) plaats op dinsdagavond om 19.30u. De Running Bootcamp clinic is op een zaterdag, binnen deze periode. Het exacte startmoment van Start Running volgt zodra dit wel weer mogelijk is binnen de covid maatregelen.

 • LET OP: Helaas is het nog niet mogelijk om groepstrainingen te verzorgen. Je kunt je nu alvast aanmelden via niki@therunclub.nl Tegen de tijd dat de cursus van start gaat, hoor je van ons. Betaling vindt pas plaats bij definitieve aanmelding tegen die tijd. 

 • LET OP: We starten zodra we met vijf deelnemers buiten mogen sporten en zich ook minimaal vijf mensen hebben aangemeld. Volgorde van inschrijving is bepalend. De maximale groepsgrootte is (uiteindelijk) 15 hardlopers. 

 • Trainingsduur: tussen 60 en 70 minuten

 • Locatie: De Rosmolen in Beneden-Leeuwen (alle activiteiten starten en eindigen hier).

 • Instapniveau: iedereen die wil starten met hardlopen en dit op een verantwoorde manier wil opbouwen. Kun je al gemakkelijk langer dan 15 minuten aaneengesloten hardlopen? Dan zijn de hardlooptrainingen en running bootcamp ook geschikt om bij aan te sluiten. 

 • Bekijk de FAQ voor meer praktische informatie. Staat je vraag hier niet bij, stuur dan een e-mail naar info@therunclub.nl of spreek de trainer aan tijdens de informatiebijeenkomst.

 • Deelnemen: aanmelden voor de cursus (kosten €109,-) kan hier. Let op: vol is vol.