FAQ

FAQ

logo%20white%20blue%20white_transparant_

Frequently asked questions

The RUNCLUB

Wat zijn de bedrijfsgegevens van The RUNCLUB?


The RUNCLUB is een VOF. Kvk nummer: 81168667
Vestigingsnummer: 000047484276
Adres: Appelstraat 8, 6658ER, Beneden - Leeuwen
Wat zijn de contactgegevens van de The RUNCLUB?


Ons e-mailadres is: info@therunclub.nl
Ook kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website www.therunclub.nl en via facebook & instagram (@therunclub.nl).
The RUNCLUB: ons verhaal


'Hardlopen heeft een speciaal plekje in ons hart. Het verbindt ons waardoor wij vanuit passie staan voor wat we doen. Bij The RUNCLUB ga je met ons op reis, maar maak je juist ook jouw eigen avontuur: door te werken aan jouw persoonlijke doel. Zoals gezonder of sportiever leven. Eindelijk eens die 10km lopen. Beginnen met hardlopen. Of een sterkere hardloper worden, fysiek en mentaal. Mooie doelen, waarbij wij jou ondersteunen tijdens de reis ernaartoe. Want gaat het niet juist om de route die je neemt? En om alles wat je onderweg tegenkomt? Dit vormt jou en maakt je sterk.

Sluit je aan bij onze groepstrainingen (in en rondom Beneden-Leeuwen) of ha voor individuele coaching. Want samen zijn we krachtiger.' Pierre, Lotte, Stefan, Niki
Hoe gaat The RUNCLUB om met mijn privacy?


Lees hier de privacyverklaring. Daarin vertellen we hoe we omgaan met jouw privacy en het gebruik van cookies op deze website.
Welke certificeringen hebben de trainers?


De trainers en coaches van The RUNCLUB zijn gediplomineerd, gecertificeerd en bekwaam in hun eigen vakgebied. Ze onderhouden hun kennis en vaardigheden in jaarlijks terugkerende vak gerelateerde trainingen of opleidingen. Alle trainers hebben een actueel reanimatiediploma. Bekijk meer over de trainers / coaches op de pagina over het team.

Running

Hoeveel trainingen per week kan ik verwachten in mijn Running Schema?


Het aantal trainingen per week hangt af van je beschikbare tijd, je doel en eventuele groepstrainingen of andere sporten die je beoefent. Meestal bestaat een schema uit 2, 3 of 4 looptrainingen. Mocht je nog vaker per week willen trainen dan zijn in overleg meer trainingen per week mogelijk tegen een hogere vergoeding.
Hoe ziet een hardlooptraining (groepstraining) eruit?


Tijdens de groepstraining ga je niet alleen maar hardlopen. Er is aandacht voor loopscholing, looptechniek en oefenvormen. Dit maakt je een sterke en krachtige hardloper. De kern van de training (lekker lopen!) biedt veel variatie. Een training is altijd anders waardoor je als sporter continu geprikkeld wordt. Dit draagt bij aan vooruitgang in je kunnen.
Wat is Personal Running en hoe kan ik me aanmelden?


Personal Running is maatwerk, helemaal op jou afgestemd. Waarbij je de volledige aandacht krijgt op het gebied van running en kracht. Afhankelijk van de doelstelling is een screening mogelijk, zodat we jouw sterke punten kunnen inzetten en jouw verbeterpunten kunnen versterken. Om van jou een betere hardloper te maken! Samen gaan we 1 op 1 aan de slag met jouw (hardloop)doel. Personal Running bestaat uit een losse training, meerdere trainingen of een langer (hardloop)traject. De invulling van personal training is afhankelijk van jouw vraag en doel. Neem ons mee tijdens de reis naar jouw doel, dan gaan we samen het avontuur aan. Kijk op de pagina personal running voor meer informatie of mail naar info@therunclub.nl. Weet je al met welke trainer je misschien wil samenwerken? Je kunt ook direct contact opnemen met Stefan, Pierre of Lotte. Samen met de trainer bespreek je de mogelijkheden voor het trainingsmoment en de locatie. De kosten zijn afhankelijk van de gekozen vorm of de duur van het traject. Kijk op personal running pagina voor meer informatie. Natuurlijk kun je met de trainer bespreken welke vorm het beste past bij jouw doel. Uiteraard ben jij altijd zelf in the lead! Ben je op zoek naar een hardloopschema? Dit bieden we ook aan.

Voeding

Wat doet een gewichtsconsulent?


De gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen
Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. De richtlijnen zijngetoetst op de huidige stand van de wetenschap en worden voor de consument vertaald doorhet Voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl), onder meer via de Richtlijnen Schijf vanVijf.
Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moetvoldoen, worden niet door de gewichtsconsulent begeleid.
Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?


Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen (met gewichtsproblemen) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Personen die om medische redenen voedingnodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door een gewichtsconsulent begeleid, maar door een diëtist. Bijvoorbeeld mensen die een dieet nodig hebben vanwege diabetes of bij ziekte. Een diëtist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen. Bij The RUNCLUB werkt een gewichtsconsulent.
Wat is de meerwaarde van begeleiding van een BGN gewichtsconsulent ten opzichte vanandere afslank mogelijkheden?


Een gewichtsconsulent is dé specialist op het gebied van een gezonde leefstijl. Dat betekent datde gewichtsconsulent verder kijkt dan alleen naar wat u eet. Beweging, gewoonten, sport,ontspanning: het zijn onderwerpen die ook naar voren komen in het begeleidingstraject.
Iedere BGN-gewichtsconsulent:is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van
één van de geaccrediteerde opleidingen; volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogtete blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied; begeleidt cliënten volgens het BGN-behandelprotocol; volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure; verkoopt géén
maaltijdvervangers of afslankproducten.
Heb ik een verwijsbrief nodig?


Onze diensten zijn vrij toegankelijk. Dit houdt in dat je ook zonder verwijsbrief bij ons terecht kunt.
Voor wie is voedingsbegeleiding bedoeld?


The RUNCLUB begeleidt volwassenen met voedingsvraagstukken die op een
verantwoorde manier een gezond gewicht willen of antwoord willen krijgen op vragen over voeding.
Bij een vraag gerelateerd aan ziekte of medicatie word je doorverwezen naar de huisarts.
Wat doet een sport- en voedingadviseur?


Deze is gespecialiseerd in het maken van persoonlijke voedingsadviezen voor sporters. Een sport- en voedingsadviseur heeft naast de reguliere opleiding een specialisatie opleiding voor sport -en voedingsadvies gevolgd. Een sport- en voedingsadviseur heeft daarom specifieke kennis over inspanningsfysiologie, trainingsschema's en sport specifieke omstandigheden. Hierdoor kan deze het voedingsadvies optimaal afstemmen op de persoonlijke doelen, trainingen en wedstrijden van de sporter. Bij The RUNCLUB werkt een sport- en voedingadviseur.
Welke supplementen zijn nuttig te gebruiken als ik veel sport?


Er zijn heel veel supplementen op de markt. Slechts een handjevol is werkzaam, en dan ook nog bij specifieke delen en sporten. Wij kunnen je adviseren als je vragen hebt over supplementen bij sportbeoefening.
Worden de sport- en voedingconsulten vergoed?


De vergoeding is verschillend per zorgverzekeraar en per type verzekering.
Onze tarieven zijn terug te vinden op onze aanbod pagina. Deze zijn geplitst in kosten voor een enkel consult en pakketafname (begeleiding).

Coaching

Wat is vitaliteitscoaching?


Dit is een vorm van coaching waarbij het accent ligt op het creëren van balans tussen de mentale en fysieke gezondheid. Een vitaliteitscoach helpt jou om je weer vitaal en energiek te voelen. We kijken naar jou als compleet persoon en beogen als resultaat het verhogen van je fysieke en mentale belastbaarheid, het behalen van persoonlijke doelen voor bewegen, voeding en ontspannen en het creëren van een goede werk-privé balans. Vitaliteitscoaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie.
Het is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij de coach jou als cliënt (ook wel coachee
genoemd) ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. De doelen worden vooraf
gezamenlijk bepaald.
De samenwerking tussen coach en coachee is een stimulerend en creatief proces waarvoor jullie beiden verantwoordelijkheid nemen. Als coachee leer je aan de hand van een wisselwerking tussen inzicht en gedrag. En jouw coach ondersteunt en begeleidt jouw leerproces door middel van gerichte interactie. Luisteren, empathie, doorvragen, onbevooroordeeld, confronteren en doelgericht werken staan hierbij centraal. Daarnaast kan jouw coach gebruik maken van passende tools en technieken. Op deze manier wordt je bekwamer in het bereiken van je eigen doelen en wordt de basis bewerkstelligd voor een positieve en duurzame verandering. We gebruiken evidence based practice methodieken om het coachtraject te doen slagen. Onze experts zijn coaches opgeleid, gediplomeerd en gecertificeerd conform de huidige richtlijnen.
Wat kan ik verwachten van het kennismakinggesprek?


Voordat je een vitaliteitstraject of mentale training wilt gaan starten, is het fijn om eerst je coach te ontmoeten en kennis te maken.Tijdens dit kennismakingsgesprek kan je voelen of het klikt tussen jou en de coach. Dit is belangrijk voor een goed verloop van het coachtraject. Pas wanneer er een goede vertrouwensband is, kun je jezelf namelijk openstellen voor verandering. Daarnaast is dit kennismakingsgesprek bedoeld om te kijken of de coach iets voor jou kan
betekenen. De coach krijgt een beeld van jouw verhaal, hetgeen waar je tegenaan loopt en wat je wil bereiken door middel van coaching. En jij krijgt een beeld van de werkwijze en de coach als persoon.
Tijdens dit gesprek stellen jullie een coachvraag op (waar worstel je mee) en een doel (wat wil je bereiken en hoe gaan jullie dat doen).
Na het gesprek heb je alle ruimte om er goed over na te denken. Want jij bepaalt zelf of en wanneer je aan de slag gaat!
Een kennismakingsgesprek kan fysiek of online plaatsvinden. Vraag hierover gerust informatie bij het maken van de afspraak.
Hoe lang duurt een vitaliteitstraject?


Elk traject is maatwerk. Want iedere coachvraag is anders. Een gemiddeld coachtraject duurt 6 tot 8 sessies. Soms wat meer, soms wat minder. Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Deze sessie kan fysiek of online plaatsvinden.
Wat is dynamisch coachen?


Wij geloven in buiten bewegen als positief middel. Als het past bij jou, bij jouw mogelijkheden en bij jouw coachvraag, gaan we graag samen de buitenlucht in. Zo blijven we ook tijdens de consulten (waarbij dit kan) letterlijk in beweging. Bijvoorbeeld door samen te wandelen, joggen, of (stukjes) rustig te gaan hardlopen.
In plaats van als coach en coachee tegenover elkaar te zitten in een ruimte omgeven door vier muren, voer je het gesprek buiten naast elkaar. Het effect is dat door frisse lucht en bewegen het hoofd leeg gemaakt kan worden waarbij je je geest positief stimuleert.
Met welke kosten kan ik rekening houden?


Het kennismakingsgesprek is geheel kosteloos. Pas wanneer je gebruik gaat maken van coaching betaal je de coach het overeengekomen tarief voor het het losse consult of het coachingstraject. De kosten voor een losse sessie bedragen €89 incl. btw. Binnen vitaliteitscoaching bieden we ook pakketten aan (Vitaal Fit Pakket en Vitaal Power Pakket). Klik hier voor ons aanbod en bijbehorende prijzen.
Word vitaliteitscoaching vergoed?


In sommige gevallen is het ook mogelijk dat je zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering de kosten deels of volledig vergoed. Om te zien of dit voor jou van toepassing is kan je het best hiernaar informeren bij zorgverzekeraar. Als het traject via je werkgever verloopt, kan jouw werkgever hier meer over vertellen.
Word mentale training vergoed?


Mentale training voor sporters wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Wat is mentale training voor sporters?


Mentale training is hét middel om jezelf als sporter nog beter te bewegen richting persoonlijke topprestaties. Je leert je eigen gedachten en gevoelens positief te beïnvloeden, zodat de weg naar succes (nog verder) open komt te liggen. Want wie anders denkt, zal anders presteren. Mentale training is er voor iedere sporter op elk niveau: topsporter, amateursporter of recreant. Wij helpen je graag om het beste uit jezelf te halen!
Hoe lang duurt een coachtraject mentale training?


Iedere sporter en elke coachvraag is anders. Daarom bieden wij altijd maatwerk. Jij en de mental coach bepalen samen de inhoud van het traject en het doel. Onze aanpak is oplossingsgericht en praktisch. We gaan samen aan de slag met als doel om tot vlotte verbetering te komen. Soms is maar 1 sessie nodig, soms meer.

Abonnementen

Hoe kan ik een abonnement afsluiten?


Je kunt op : ik word lid pagina een abonnement afsluiten vor onze wekelijkse groepstrainingen. Je kunt een dienst afsluiten op de aanbod pagina. Je doorloopt de stappen in het bestelmenu en je avontuur kan beginnen!
Ik heb een abonnement afgesloten, kan ik direct sporten?


Heb je online je abonnement afgesloten, dan gaat deze na de bevestiging per e-mail direct in. Meestal kun je direct meetrainen. Betaling van het abonnement start per de 15e of de 30e van de maand.
Ik heb een blessure, kan ik mijn abonnement bevriezen?


Bij langdurige afwezigheid kun je het beste je abonnement opzeggen. We hanteren 1 maand opzegtermijn.
Kan ik mijn abonnement overdragen?


Een abonnement is persoonlijk. Overdragen is niet mogelijk.
Hoe vaak per week kan ik komen sporten met mijn abonnement?


De keuze van jouw abonnement maakt de frequentie duidelijk.
Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen of wijzigen?


Wil je wijzigingen doorgeven of je abonnement opzeggen? Stuur dan een mail naar info@therunclub.nl met vermelding van de volgende gegevens:

  • je naam
  • de wijziging
  • reden van wijziging
  • datum waarop de wijziging / opzegging moet ingaan.
Let op: als jouw wijziging / opzegging uiterlijk de 14e van de maand ontvangen is, zal het abonnement per eerste van de volgende maand eindigen /wijzigen. Voor een wijziging / opzegging die vanaf de 15e van de maand ontvangen is, geldt 1 kalendermaand opzegtermijn of wijzigperiode.

Praktische informatie

Waar is de startlocatie van de trainingen?


Onze trainingen starten vanuit de Rosmolen in Beneden-Leeuwen (Leliestraat 19, 6658 XN Beneden-Leeuwen). Tenzij anders weergegeven op de website of via aanvullende informatie.
Gaan trainingen altijd door?


Bij buitengewone omstandigheden waardoor het geven van sportactiviteit, naar het oordeel van The RUNCLUB, onverantwoordelijk kan worden geacht, kan The RUNCLUB besluiten om deze activiteit te laten vervallen. Onder buitengewone omstandigheden vallen ook weersomstandigheden zoals: onweer, ijzel, storm, etc.
Hoe weet ik dat een training niet doorgaat?


Als een training niet doorgaat, word je hiervan via e-mail, sms of What's App op de hoogte gebracht. Let er dus op dat je gegevens van jouw inschrijving volledig zijn, zodat je hiervoor altijd bereikbaar bent.
Wanneer vinden de groepstrainingen plaats?


Wekelijks: Maandag | Hardlooptraining | 19.00u | Pierre Dinsdag | Running Bootcamp | 19.30u | Stefan Donderdag | Hardlooptraining | 19.30u | Lotte De trainingen van Start Running vinden (gedurende de periode van de cursus) plaats op dinsdagavond 19.30u. De clinic Running Bootcamp vindt plaats op zaterdagochtend.
Je hebt een abonnement gekocht een programma of deelname aan een clinic en dit kan vanwege Covid tijdelijk niet doorgaan?


Als u een abonnement, een programma een overige dienst heeft geboekt en vanwege Covid kan deze dienst op dat moment niet doorgaan zullen wij een passende oplossing bedenken. In het geval van een abonnement kunnen we deze tijdelijk stop zetten. Als u een een clinic, losse dienst, event of programma boekt zal er een alternatieve datum van start of opvolging komen. We zullen dit direct communiceren richting de klant of dit past binnen zijn agenda. Als dat een probleem oplevert voor de klant zullen we met elkaar een passende oplossing bedenken of het bedrag van inschrijving (kosten van de dienst) op dat moment retourneren. Hopelijk blijft dit ons bespaard en kunnen we gewoonweg buiten sporten met elkaar!

Running Bootcamp

Hoe ziet een Running Bootcamp training eruit?


Running Bootcamp is dé full body workout speciaal voor hardlopers. De groepstraining biedt een combinatie van conditie en kracht. De nadruk ligt op de elementen flexibiliteit, rompstabiliteit en functionele kracht. Dit is zeer waardevol voor hardlopers; het is de basis voor de juiste looptechniek en loophouding. Tijdens de Running Bootcamp wordt gebruik gemaakt van trainingsmaterialen. Denk aan battleropes, kettlebells, weight balls en natuurlijke obstakels zoals bankjes, stoepranden, hekken en heuvels. Zo blijft de training uitdagend! We hebben oog voor iedere deelnemer. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Je wordt keer op keer verrast, want geen training is hetzelfde! De variatie in omgeving en oefeningen zorgt ervoor dat je plezier beleeft en gemotiveerd blijft.
Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen?


Running Bootcamp is voor iedereen geschikt. Twijfel je over deelname? Neem dan contact met ons op zodat we kunenn afstemmen wat mogelijk is.
Waar starten de bootcamp trainingen?


Running Bootcamp start en eindigt bij De Rosmolen in Beneden-Leeuwen. De training voeren we uit op buitenlocatie, waaronder bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. Tenzij anders aangegeven op onze website of op onze aanvullende informatie kanalen.

Covid

Kan ik op dit moment, gezien de Covid maatregelen, sporten bij The RUNCLUB?


We volgende de richtlijnen van het RIVM en houden ons aan de gestelde protocollen. Houd onze berichtgeving en de Covid info pagina (zie menu bovenaan website) goed in de gaten omtrent alle ontwikkelingen. Een aantal diensten bieden we ook online aan.
Gaan de groepstrainingen door?


De groepstrainingen zijn daadwerkelijk van start gegaan vanaf 17 mei.
Gaat individuele coaching door?


Individuele coaching kan vaak doorgaan, maar wel op aangepaste wijze. Bekijk hiervoor de informatie op de coachingspagina's of op de covid info pagina.
Waar vind ik alle overige informatie over Covid in relatie tot The RUNCLUB?


Bekijk de Covid info pagina voor meer informatie.
Vanwege covid kan een clinic, een dienst een programma niet doorgaan en nu?


Als u een abonnement, een programma een overige dienst heeft geboekt en vanwege Covid kan deze dienst op dat moment niet doorgaan zullen wij een passende oplossing bedenken. In het geval van een abonnement kunnen we deze tijdelijk stop zetten. Als u een een clinic, losse dienst, event of programma boekt zal er een alternatieve datum van start of opvolging komen. We zullen dit direct communiceren richting de klant of dit past binnen zijn agenda. Als dat een probleem oplevert voor de klant zullen we met elkaar een passende oplossing bedenken of het bedrag van inschrijving (kosten van de dienst) op dat moment retourneren. Hopelijk blijft dit ons bespaard en kunnen we gewoonweg buiten sporten met elkaar!