Wedstrijdverslag Zwitserloot Dak Run

“It’s easier to go down a hill than up, but view is much better at the top!”

Met deze boodschap in hun oren geknoopt, stonden Dennis & Stefan vandaag aan de start van de Zwitserloot Dakrun.

De ‘Run2Day Nijmegen 10km’ was vandaag de ideale uitdaging voor een mooie tijd en klassering. Het parcours is exact 5000 meter lang, begint vlak en gaat vervolgens via een lange geleidelijke klim naar een hoogteverschil van 41 meter. Eenmaal “boven” ga je door een lange, snelle afdaling weer richting de finish voor de tweede ronde.

Zwitserloot Dak RunVanaf de start zaten beiden mannen in de kopgroep van ongeveer 10 atleten. Bij de doorkomst na 5 km liepen ze op een mooie 3e (Stefan) & 4e (Dennis) plek. Door steken bij het middenrif moest Dennis in de 2e ronde wat gas terug nemen. Uiteindelijk herpakte hij zich fantastisch en finishte sterk als 7e overall (40:34 / 2e plaats msen). Stefan kon in de 2e ronde nog wat extra power erin leggen. In de klim naar boven veroverde hij de 2e plaats in de wedstrijd en gaf deze vervolgens niet meer weg (38:05 / 1e plaats msen).

Zwitserloot Dak Run

De dag werd dan ook vrolijk op het podium afgesloten door 1e & 2e plek bij mannen senioren. Organisatie bedankt voor de goede zorgen!

Zwitserloot Dak Run

Thanks to: Sanas NederlandFy-Fit Fysiotherapie Nijmegen &   Jorien

Delen is het nieuwe hebben

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.