Wedstrijdverslag marathon Enschede

“No shortcuts… Work for it!”

Nog steeds hebben Dennis & Stefan een duidelijk doel voor ogen sinds ze zijn gegrepen door die magische marathon. Één doel die inmiddels al wat jaren staat. Namelijk een sub 3 uur op een marathon.

De pogingen op Gran Canaria, Valencia en Amsterdam liepen allemaal niet uit op het gewenste resultaat. De reden? Zeg het maar… Kleine pijntjes tijdens de voorbereidingen, warm weer op de dag van de marathon of simpelweg niet de benen en de geest die nodig zijn voor zo’n poging na pakweg 35 km.

Marathon Enschede

Sommige zullen het plan laten varen. Maar marathoners niet. Die beschikken namelijk over een ijzeren mentaliteit. Ook dit jaar gaan Dennis & Stefan weer een poging doen. Het decor? De Frankfurt Marathon in oktober.Om zo goed mogelijk aan de start in Frankfurt te staan, wordt er nu al specifiek getraind op het duurvermogen. Dat wil zeggen; meer lange duurlopen van + 30 km, zodat het lichaam went aan de intensiteit en de fysieke en mentale aspecten.

Vandaag stond de Enschede Marathon op het programma als training. Lekker ontspannen lopen en genieten van de route en de mensen langs de kant. Tijd was niet relevant. Het weer was top en dus werd er lekker rustig gestart. De drankposten werden allemaal aangedaan en onderweg was er volop ruimte om te ‘high fiven’ met de vele kinderen en grappen te maken met de mensen langs de kant. Stefan finishte in een tijd van 3:30:33 en werd daarmee 39e bij de mannen senioren. Dennis kwam na 3:35:43 over de streep en finishte als 41e.

Dennis & Stefan na afloop van de marathon van Enschede.

Organisatie bedankt voor de geweldige dag! De basis is goed. Nu lekker doorpakken op weg naar Frankfurt…

Delen is het nieuwe hebben

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.